Učilnica Etiquette in Courtesy

Oddelek za matematiko
in računalništvo

 

D. C. Smolarski, S.J.


ODSTRANJEVANJE: Vsebina te strani, z izjemo besedila, ki je dobesedno citirana iz uradnih univerzitetnih publikacij, predstavlja mnenja in želje avtorja in se ne sme razlagati kot uradna politika Univerze Santa Clara ali njenega oddelka za matematiko in računalništvo. Kljub temu v primerjavi s podobnimi informativnimi stranmi v drugih šolah, ki se nanašajo na isto temo, ugotavljamo, da je veliko v nadaljevanju običajna praksa v šolskih učilnicah.


Uvod

Obstaja določena etiketa ali niz običajnih pravil vljudnosti, ki se nanašajo na razredno situacijo, zlasti na višješolski stopnji. Ta pravila si lahko ogledate kot kodeks ravnanja, primeren za polprofesionalno raven interakcije, ki bi morala biti v splošnem na univerzitetnem položaju med učitelji in učenci. Za tiste, ki niso seznanjeni s takimi pravili, ta spletna stran služi kot uvod.

Učilnica je formalna nastavitev, vendar formalnost ne pomeni, da izobraževalna interakcija, ki poteka v učilnici, je po naravi brezosebna, toga ali “trda”. Inštruktorji in učenci v razredu imajo pravice in odgovornosti, oba bi morala spoštovati drugega in jih obravnavati s skupno človeško spoštovanjem, obe morata storiti vse, kar lahko storita, da bi izobraževalni proces dosegli največjo učinkovitost in pomagali učencu resnično postati okolje za učenje vseh prisotnih.

Tisti, ki morda mislijo, da je “etiketa” v univerzitetni učilnici arhaični koncept, so povabljeni, da izvedejo spletno iskanje z učilnico za ključne besede in etiketo, da bi ugotovili, kako razširjena je skrb glede te teme! Zlasti si lahko ogledate naslednje strani:

Univerza ali višješolska učilnica nudi ambient, ki se tradicionalno bistveno razlikuje od ambienta, ki se nahaja v osnovnih ali srednjih šolah. Ena razlika je v tem, da na razrednih stopnjah breme izobraževalnega napora poteka na ramenih učenca – inštruktor prinaša nekaj informacij in odgovori na nekaj vprašanj, vendar je študent odgovoren, da postane “aktiven” učenec. Druga razlika je v količini “zunaj” dela (tj. “Domača naloga”), opravljena za razred. Tradicionalna šolska norma je, da mora študent pri vsaki »uri« (tj. Standardni 50-minutni uri) v učilnici načrtovati najmanj dve uri zunaj učilnice, ki učijo predmet predmeta, z dodatnimi branji ali razrednimi nalogami . (Tako je v Santa Clari, saj se najbolj nižji oddelek sestane približno 200 minut na teden in tako dobi 4 enote kredita [od 4 krat 50 minut znaša 200], je pravilo, da morajo učenci v povprečju porabiti 8 ur na teden po tečaju izven razreda, ki uči predmet predmeta.)

Te in druge razlike med tem, kar se običajno dogaja v srednjih šolskih učilnicah in kar se tradicionalno šteje za normo v univerzitetnih učilnicah, pomeni, da morajo nekateri učenci prilagoditi svoja pričakovanja kot odziv na novo učno okolje.

Prisotnost

Objavljena politika na univerzi Santa Clara glede udeležbe (primerjaj dodiplomski bilten 2016-2017, str. 453-54) je, da lahko posamezna fakulteta določi politiko obiskovanja in predpisuje kazni za odsotnost. Udeležba je potrebna v mojih razredih. Z vpisom v tečaj učenec tiho sprejema odgovornost, da sodeluje v učnih izkušnjah v razredu. Dejanska fizična navzočnost (s katerimkoli posledično verbalno interakcijo med inštruktorjem in študentom) je lahko potrebna za razumevanje predmetov predmeta kot dokončanje domačih nalog.

Odnos, da “sem plačal svoj denar – imam pravico, da preskočim razred, če hočem”, izdaja pristop “potrošništva” v izobraževanju in ne kot zadružni, interaktivni proces, ki ga tradicionalno gleda na izobraževanje. Možnost »prisotnost neobvezno« je morda nezavedno povezana z »zabavo me« – mnenjem mnogih gledalcev televizije. Ta vrsta odnosa ločuje gledalca od “dejanja”, ki poteka, in zato gledalec nima pomislekov, da bi program občasno ali redno preskočil televizijski program, še posebej, če program ne bo “poslušal” program. Alternativna podoba je, da uporabite podobo »zdravstvene vadbe«, v kateri oseba sodeluje v dejavnosti, ne zato, ker je vedno prijetna izkušnja, temveč zato, ker je oseba prepričana, da bo aktivna udeležba prinesla koristi, ki presežejo morebitne nevšečnosti ali trenutne neprijetnosti.

Obstaja veliko legitimnih razlogov za manjkajoče razredne bolezni, družinske krize, prometne težave. Vendar pa preskakovanje razreda za študij za srednjo šolo v drugem razredu ali za dokončanje naloge je znak slabega časa upravljanja in slabo načrtovanje in ne bi veljalo za legitimne izgovore večine inštruktorjev.

Hitrost

“Bolje pozno kot nikoli” ne bi smelo biti operativni pregovor, ki upravičuje prihajajo v razred pozno in vstopajo v učilnico, potem ko je inštruktor začel razredno predavanje. Čeprav je na nekaterih družbenih srečanjih morda dovoljeno, da so “socialno pozne”, večina pravil ravnanja, ki se uporabljajo v poklicnih situacijah (npr. Medicinske sestanke, intervjuji za delo itd.), Se šteje kot nesprejemljivo vedenje.

Ne morete nadzirati časa prihoda, če se avtomobil razbije ali če teče prejšnji razred. Običajno pa morajo študentje načrtovati prihod na čas.

Vstop v učilnico po predstavitvi inštruktorja lahko odvrača tako inštruktorja kot tudi drugim učencem, še posebej, če oseba, ki prihaja pozno, sprehaja po razredu med inštruktorjem in sestavljenimi učenci. Tisti, ki pridejo pozno, morajo biti čim bližje vhodu in se izogibati kakršnim koli motnjam.

Učenci, ki pridejo pozno, se morajo posvetovati z drugimi učenci o vseh napovedih na začetku razreda. Kvizi, zamujeni s poznim prihodom, ne morejo biti “sestavljeni”.

Druge motnje v razredu (kopalni odmiri / elektronika)

Standardno obdobje (za ponedeljek, sredo, petek razredov) v Santa Clara je 65 minut. Prosimo, ne zaženejte knjig, zapirajte zvezke in zaprite knjigarne 5 minut pred uradnim zaključkom razreda. To je moteče in moteče tako za inštruktorja in sošolca.

Študenti običajno ne smejo zapustiti ali ponovno vstopiti v razredu v času razredu. Narediti to lahko odvrača in daje vtis, da ne spoštujete izobraževalnega procesa, ki poteka.

65-minutno obdobje razreda je takšne dolžine, da bi moral biti redko, da bi moral nekdo zapustiti zaradi fizioloških potreb. Če je bolezen ali zdravilo vplivala na vaš prebavni ritem ali delovanje ledvic in se zavedate, da je morda potrebno, da zapustite med razrednim obdobjem, prosim prispejte dovolj zgodaj, da sedite blizu vrat, da boste lahko zapustili in se vrnili z najmanjšo motenj.

Vsa pozornost v razredu mora biti usmerjena na pouk / predavanje. iPod se ne sme uporabljati. Mobilne telefone ali pozivnike je treba obrniti v tiho. NE MERJENJE TEKSTA.

Učilnica Ambienta

Učilnica je prostor za prenos znanja. V idealnem primeru obstaja interakcija med inštruktorjem in študenti, ki pomaga študentom prenesti znanje inštruktorja.

Odsotnost lahko otežuje težki proces posredovanja tega znanja. Tako se na primer učenci med predavanjem ne smejo pogovarjati drug drugemu (glej spodaj glede pogovora v razredu).

Študenti se morajo vzdržati drugih dejavnosti, ki jih lahko moti bodisi inštruktorju ali drugim študentom. Predvsem učilnice niso kavarne. Tako učilnica ni prostor za zajtrk ali kosilo, medtem ko inštruktor predava. OPOZORILO, da obstajajo eksplicitne prepovedi, da bi v določene učilnice v kampusu prinesli hrano ali pijačo!

Pokrivalo Glave

Tradicija zahodne družbe je, da se pokrivne glave (klobuki, kapice, baretke) nosijo po potrebi na prostem, vendar praviloma moški ne nosijo pokrovov glave v zaprtih prostorih, razen če je klobuk del uniforme.

Takšna tradicija dopušča izjeme, kot ko moški odstranijo pokrivala glave, ko se igra nacionalna himna pred športno igro na prostem, ali ko moški nekaterih verskih običajev nosijo pokrivala glave med notranjo molitvijo ali celo v drugih časih.

Kot splošno pravilo, potem skupna pravila bontona domnevajo, da bodo moški vzleteli klobuke, vključno z baseball kape, kadarkoli v zaprtih prostorih in še posebej v učilnicah!

Interakcija Učilnice

Ena klasična pedagoška metoda se pogosto imenuje »Sokratova metoda«, v kateri inštruktor razvija nov material, tako da postavlja vprašanja in voditelje, da podajo odgovore. Ta intenzivnejša metoda ni vedno mogoča pri predmetih iz matematike ali računalništva, vendar je treba pričakovati nekaj interakcije med inštruktorjem in učenci, študentje pa morajo biti pripravljeni odgovarjati na vprašanja in pričakovati, da bodo morda morali odgovoriti.

Včasih lahko nekateri inštruktorji predlagajo “skupinske” rešitve za reševanje problemov za določene probleme kot del razrednega obdobja.

Poleg take interakcije se je treba izogibati govorjenju ali šepanju med študenti. Če ima kdo nekaj vprašanj o nečem, kar je inštruktor napisal na krovu ali nekaj izjave, je bolje, da se vpraša inštruktorja. Če je ena oseba zmedena, obstaja verjetno polovica ducat drugih ljudi, ki so enako zmedeni, vendar se bojijo, da bi to priznali. Osebo, ki ima dovolj poguma, da lahko javno postavlja vprašanje inštruktorju, lahko dejansko šteje za junaka tistih, ki so želeli, da bi nekdo postavil to vprašanje.

Običajno dvignite roko, da opozorite inštruktorja na študenta, ki ima vprašanje. V primerih, ko ima inštruktor morda (navidezno) pogovor s tabo in ne opazi prisotnosti dvignjene roke, nežno “Vprašanje!” ki ga je govoril učenec, bi ga dejansko cenili številni člani fakultete.

Vsak učenec v razredu ima enake pravice v razredu. Zato nihče ne sme monopolizirati časa inštruktorja v škodo izobraževalnega okolja. Če ima študent veliko vprašanj, se mora študent najverjetneje posvetovati z inštruktorjem med uradnimi urami, ne pa postavljati vprašanja v razredu.

Uradne Ure

Člani univerzitetne fakultete imajo pisarniške ure, da lahko individualizirajo učni proces. Nekateri učenci najdejo določene koncepte zelo težko, medtem ko lahko drugi dojemajo enake koncepte precej enostavno. Da bi se odzvali na tiste učence, ki se soočajo s težavami, pisarniški urniki omogočajo takšnim študentom, da se posvetujejo s članom fakultete izven formalnega obdobja.

Še posebej, jaz (in mnogi drugi člani fakultete) bi raje, da me študentje v času uradnih ur vidijo med njimi o težavah, ki jih povzročajo problemi pri domačih nalogah ali programskih nalogah. Posvetovanje med uradnimi urami se ponavadi lahko izvede brez časovnih omejitev, ki se pojavijo, ko se pojavijo vprašanja med razredom, in tudi določeno količino novega materiala.

Preučevanje (Pregled) Sej

Pregledne seje pred izpiti (srednji in finalni tečaji) bodo načrtovane na tečajih osnovne šole, če obstaja želja med učenci in če je mogoče dogovoriti čas za obojestransko dogovorjen čas.

Takšne seje potekajo z namenom odgovarjanja na vsa vprašanja, ki jih imajo morda učenci. Takšna vprašanja lahko izhajajo iz predmeta, iz razrednih primerov, iz kvizov ali domače naloge, iz drugih nalog (npr. Računalniških programov) ali (v razredih računov) iz vzorčnih izpitov.

Študenti, ki imajo težave pri razumevanju gradiva predmeta, bi si morali posebej prizadevati, da se udeležijo takšnih študijskih sej in če bodo pred izpiti odgovorili na vsa in vsa vprašanja.

Študenti, ki slabo opravljajo izpite, vendar se ne udeležujejo študijskih (preglednih) sej in ne obračajo domače naloge, ne smejo pričakovati, da bodo prejeli kakršnokoli “korist dvoma” glede na ocene, prejete za tečaj.

 

Link:  http://math.scu.edu/~dsmolars/class.html